Az Ön bevásárlókosara üres.

A receptúrákról

A receptúrákról
Minden Martina Gebhardt kozmetikumot nagyon takarékosan használjunk, mivel a bőr funkcióit támogatni akarjuk nem pedig akadályozni. A Martina Gebhardt krémek ideális 6-7 közötti ph-értékükkel segítenek megőrizni a bőr természetes savvédelmét.
Nincs olyan szer, amely megakadályozza a bőr öregedését, a természet azonban növények és növényi olajok sorát kínálja, amelyek segítenek megőrizni a bőr rugalmasságát és feszességét és egyben egészségét is. Nincs az a kémiai úton előállított utánzat,
amely úgy tudná ápolni, védeni és táplálni a bőrt, mint a természet. Próbálja ki, ami Önnek tetszik, amire gusztusa, étvágya van.
Biztos, hogy nem mindennap van kedve répát enni, vagy? Ugyanez a helyzet a bőrével is. Nem ésszerű mindig ugyanazokkal a hatóanyagokkal táplálni, mivel a szervezet, ill. a bőr hamarosan telítődik velük.
A különböző bőrállapotok leírása ugyan nyújt némi támpontot a termékek kiválasztásánál, de javasoljuk, hogy bízzon az orrában és a megérzésében is, ha a termék – a benne lévő növények – illatát kellemesnek találja, akkor annak hatóanyagait is el fogja fogadni a bőre (a rokonság elve).
Ne aggódjon, nem vezetjük Önt az orránál fogva!
A reggeli a tisztítást elegendő csak vízzel végezni, kivéve ha éjszakára zsíros krémet használ. Ebben az esetben használja a bőrállapotának megfelelő arctiszítótejet.
A tisztítás után a bőr felfrissítésére és tonizálására használja az arctonikot, ezt jól nyomkodja be a bőrbe, ezzel fokozza a bőr vérkeringését. Végül masszírozza be a krémet a még nedves bőrbe.
Este általában csak az arctisztítótejre van szükség. Az arctisztítótejet masszírozza be jól a bőrbe, majd mossa le langyos vízzel. Az arctisztítótej visszazsírozó hatásának köszönhetően elegendő védelmet biztosít a bőrnek éjszakára.
Fontos, hogy a bőr éjszaka „lélegezni tudjon”, vagyis, hogy az izzadság és a salakanyagok akadálytalanul juthassanak a bőr felszínére. Így marad a bőr egészséges és tal ál vissza természetes egyensúlyához.
Ha mégis szeretne éjszakára is zsírosabb ápolást, akkor használja az arctejet vagy a krémet.

Több mint bio…

„A kozmetikában az értelem és az érzelem a legbensőségesebb módon egyesülnek, hiszen a szépség ápolása a művészet magasis-kolája, ezt érzem és erre törekszem. Az éterikus olajok illata, a kré-mek és tejek finom puhasága, amelyek selyemként simulnak a bőrre és a gyengéd bemasszírozás számomra ugyanolyan fontos, mint az ápoló hatás klasszikus szempontjai. Az érzéki tapasztalás megnyit bennünket. Az izmok, szövetek és sejtek ellazulnak és jól érezzük ma-gunkat a bőrünkben. Az energia újra áramlik, nő a vitalitásunk és a kisugárzásunk. Szépnek érezzük magunkat – szépek vagyunk!
„Az élet bölcsessége a lényegtelen elhagyásában rejlik” /Lao-ce/
Ez a filozófiai felismerés, hogy a több kevesebb, határozza meg koz-metikumaimat. Receptúráimban csak olyan alapanyagokat hasz-nálok fel, amelyek ésszerűek és kölcsönösen kiegészítik egymást. Minden egyes összetevő értékes hatóanyag a bőr számára. Így bontakozik ki az a varázslatos Valami – majdnem a semmiből – ami szárnyakat ad nekünk.”
/Martina Gebhardt/

 

Mi a spagírika?
A spagírika szó görög eredetű: spao=szétválasztani, és ageiro=egyesíteni. Ez egy a Távol-Keletről, ill. a himalájai kultú-rákból származó, a gyógyszergyártásban évezredek óta ismert és alkalmazott eljárás. A kivonatkészítés ezen módját a mai napig alkalmazzák az ayurvédikus orvoslásban. Ennek során a növényi kivonatokat desztillálják, és a fennmaradó szilárd növényi részeket hamuvá, ill. mésszé égetik. Majd egy bonyolult biológiai-dinamikus és ritmizálási előállítási folya-maton keresztül, melynek során a nap- és a hold állá-sát is figyelembe veszik, kioldják és kikristályosítják a nö-vény saját sóit. Ezt mindaddig ismétlik, amíg el nem érik a szükséges, ill. kívánt tisztaságot. Csak ezután egyesítik a spagírikus esszenciát a desztillátummal.
Hogyan hatnak a spagírikus esszenciák a koz-metikumokban?
Ezen esszenciák sejt-energetikai szinten fejtik ki hatá-sukat. Azt mondják, a só a Föld emlékezete. Ebben sok igazság van, mert a só képes minden egyes sejtben az annak alapjául szolgáló (genetikai) építési terv belső rendjének és emlékezőképességének felébresztésére. A só vízben oldva (sole) elektromos vezetőképesség-gel rendelkezik, amely sejteknek energetikai impulzuso-kat közvetít. Ez egy tisztító folyamatot indít be, mivel a sejt csak akkor képes felvenni a regenerációjához szük-séges anyagokat és így megtartani természetes egyensúlyát, ha a salaktalanítás sejt szinten végbe-ment. A Spagírikus receptúráinkban fémsókkal (arany, ezüst) dúsított artézi forrásvizet is felhasználunk, amely nyomokban ként is tartalmazhat.