Az Ön bevásárlókosara üres.

Minőség

Demeter minősítés

Mi a Nemzetközi Demeter, a Demeter-International?

A Demeter International a világ 43 országának 4215 farmgazdaságát tömörítő, hivatalosan bejegyzett világszervezet, mely ily módon több, mint 128 ezer hektár  - 2008 júliusi adatok - biodinamikus módon megművelt és Demeter  minősítésű termőterületet jelent A Demeter a legrégebbi védjegy, mely e speciális ökológiai gazdálkodásból származó termékek megjelölésére szolgál, 1928-ban alapították. A Demeter márka tehát biodinamikus gazdálkodásból származó termékeket jelent, mely gazdálkodási mód alapítása 1924-ben történt, és Dr. Rudolf Steiner nevéhez fűződik. A biodinamikus termékek élelmiszerminősége és biztonsága messze túlmutat az ökológiai mezőgazdaság egyéb módszerein, szemléletében és gyakorlati szigorúságában az egyik legkövetkezetesebb és legelőrehaladottabb ökológiai gazdálkodási mód.

Bár a nemzetközi Demeter mozgalom már közel 80 éves, és minden földrészen és szinte minden országban képviseltette magát, a nemzetközi szervezet csak 1997- ben jött létre, pontosan azzal a céllal, hogy a laza szerveződésű különböző nemzeti szintű biodinamikus szervezetek között egy szorosabb együttműködést valósítson meg mind jogi, gazdasági, mind a szellemi - spirituális szinten. Jelenleg a Nemzetközi Demeternek 18 tagszervezete van. A tagszervezetként való felvétel feltétele, hogy a szervezetnek működő Demeter ellenőrzési-minősítési rendszerrel kell rendelkeznie. Azok az egyesülések, szervezetek, melyek egyébként egyetértenek a Demeter céljaival, de minősítő ellenőrző rendszerrel nem rendelkeznek, vendég tagságukat kérhetik a Nemzetközi Demeterbe.


Részletesen a Demeter minősítésről http://www.demeter-kozmetikumok.hu/demeter


WBG wellness és szépség szövetség

További információk német nyelven  http://www.wellness-fachverband.de/EMAS

Az Európai Unió 1993 júliusában bocsátotta ki az Eco-Management and Audit Scheme rendeletet, röviden EMAS-t. (EC1836/93). Az EMAS hiteles külső kommunikációs lehetőséget biztosít mindazon szervezetek számára, melyek önkéntes alapon részt kívánnak venni környezeti teljesítményük folyamatos javításában. Az önkéntességet természetesen nagyon fontos hangsúlyozni, hiszen az EMAS rendelet alkalmazása vállalatok számára nem kötelező.
Az EMAS rendelet, hasonlóan az ISO 14001-es szabványhoz egy módszert kínál a szervezetek számára környezeti teljesítményük fejlesztéséhez, publikálásához és ezen keresztül egy környezettudatos vállalati működés megvalósításához.
Abban az esetben, ha egy szervezet megfelel a rendeletben foglalt valamennyi előírásnak, külső hitelesítő fél bevonásával igazolást kaphat az EMAS rendszer szerinti működéséről. A sikeres felülvizsgálatot követően jogosult a szervezet az EMAS logó használatára.
Mivel az EMAS szerint működő szervezetek környezeti teljesítményüket környezeti nyilatkozatban is megjelenítik, így kifele a bizalmat, az átláthatóságot és a környezettudatosságot képviselik. A környezetvédelem jelentőségének folyamatos fejlődésével a környezet védelmét szem előtt tartó vállalatok kitűnnek a tömegből. Nem tekinthetők a továbbiakban már misztikus tevékenységet végző ismeretlen gazdasági egységeknek, hiszen a környezetre gyakorolt hatásuk nyilvános.

http://www.emas.hu/
http://ec.europa.eu/environment/emas/index_en.htm
Német Állatvédő Szövetség

Ki ítéli oda? Az irányvonalak a Német Állatvédő Szövetségtől származnak, a nyuszi védő kézzel márkajelet az Állatkísérletek Ellen a Kozmetikában Nemzetközi Gyártószövetség (IHTK) ítéli oda.
Mit jelent? Sem állatkísérleteket nem lehet végezni, sem megbízást adni rá. Ezen kívül nem használhatóak olyan nyersanyagok, amelyeket 1979. január elseje után állatokon teszteltek. Olyan anyagok, amelyek előállításáért állatoknak meg kell halnia, vagy szenvednie, tabuk, mint pl. a nercolaj, a kárminvörös, vagy a selyem. Az olyan nyersanyagoknak, mint a méz vagy a tojássárgája, ellenőrzött biológiai tenyésztésből kell származnia. Nem állhat fenn gazdasági függőség más vállalatokkal, amelyek állatkísérleteket végeznek, vagy azokra megbízást adnak, mint pl. gyógyszerészeti vállalatok.
Értékelés: Szigorú jelzés, ami azt mutatja, hogy az előállítók komolyan gondolják. A jelzés semmit nem mond arról, hogy a termék esetében valódi natúrkozmetikumról van szó, de a Nyuszi, védő kézzel néhány használója megbízható natúrkozmetikum minősítéssel is tanúsíttatja a termékeit. Egy kis hiba van csak az egészben. Sem az állatvédő szövetség, sem az érintett előállítók nem tudják megakadályozni, hogy természetes összetevőket vagy anyagokat, amelyek már 1979 előtt forgalomban voltak, ez után a nevezett nap után harmadik fél által állatkísérletekben tesztelték vagy tesztelni fogják. Például elképzelhető, hogy egy gyógyszerészeti cég egy természetes anyagot, ami a kozmetikában is használatos, állatkísérletekben vizsgál. Amíg azonban az előállítók nem állnak kapcsolatban ezekkel a vállalatokkal, az érintett anyagokat továbbra is használhatják.

http://www.ihtk.de/_start.html
http://www.ihtk.de/ihtk-en.htm