Az Ön bevásárlókosara üres.

Forgalmazott márkáink

 

 

TAOASIS – egy illatos sikertörténet

 

Amikor 1981-ben a cégalapító és szakkönyvíró Axel Meyer első könyve megjelent, a TAOASIS nem volt több egy víziónál. Az azt követő években a főleg az egészséges táplálkozással kapcsolatos könyvekkel foglalkozó kis kiadó gyorsan növekedett és a könyvesboltokban vezető szerepre tett szert az egészségről és a vegetáriánus táplálkozásról szóló művek területén.

Az illatos esszenciák iránti személyes vonzalom nyomán 1991-ben megjelent az „Illatok kis lexikonja”, amely aromaterápia témában az első német szakkönyvek egyike volt. Azóta ez a kiadvány 11. kiadást élt meg, jelenleg teljesen átdolgozott formában számos színes fotóval illusztrálva érhető el. Ezzel a standard művel áthelyeződött a kis kiadó súlypontja és döntően megváltozott a fejlődése. A lexikonban bemutatott illatok iránti egyre növekvő kereslet arra ösztönzött, hogy ezeket az illatokat elérhetővé kell tenni. Ez meg is történt – méghozzá kizárólag gyógyszertárakon keresztül. A kis kiadó egy sikeres innovatív családi vállalkozássá nőtte ki magát, amely 12.000 ügyféllel rendelkezik Németországban, Svájcban és Ausztriában, amely országokban piacvezető gyártó az aromaterápia területén a gyógyszertári szektorban. 2005 óta létezik a Baldini márka, amelyet kifejezetten a bio-kereskedelem számára fejlesztettünk ki, és a súlypontot a térillatosításra és az aromakonyhára helyeztük.

 

Filozófia

Vannak olyan esszenciák, amelyek története évszázados hagyományokra tekint vissza, és amelyek illata még ma is az egész világon ismert. A tiszta éterikus (illó) olajok a természet csodái – és az ember kultúrájának részei, amelyeket szenvedéllyel és teremtő szorgalommal nyernek ki aromás növényekből. Azonban nem minden növény alkalmas értékes éterikus olajok kinyerésére. Csak sokéves tapasztalattal, gondossággal és az egyes növényfajok pontos ismeretében lehet magas minőségű éterikus olajokat előállítani. Ahhoz, hogy a teljes természetes hatóanyagspektrumot megkapjuk, a TAOASIS termékekhez csak a legjobb éterikus olajokat válogatjuk ki. Az értékes esszenciák túlnyomó többségét még ma is a bevált hagyományos vízgőz desztillációval nyerjük. Ugyanilyen hagyományos módon állítjuk elő egyre népszerűbb bázisolajainkat. A jojóba-, mandula- vagy a ligetszépe olajat, valamint a citrusolajokat is kímélő hidegsajtolással állítjuk elő. Az első osztályú Taoasis-bázisolajok, amelyek az aromakozmetikában a bőr teljes felületén alkalmazhatók, – egy kivétellel – ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. A TAOASIS elnevezés a kínai TAO és az arab OÁZIS szavak szintézise, amely szabadon fordítva annyit jelent, hogy „élet a természettel összhangban”. „Feel The Spirit of Nature” a TAOASIS cégfilozófiáját szimbolizálja, amely a következő súlypontokban tükröződik.

1. Legjobb minőség – 100 % természet

Termékeink változatlan, állandó magas minőségére helyezzük a legnagyobb hangsúlyt. Ezt független intézetek országos tesztjei is igazolják. A tesztelt TAOASIS-termékek a Stiftung Warentest és az ÖKO-Test felméréseinél is a legjobb értékeléseket kapták! Az aromakozmetikai termékeket az ellenőrzött natúrkozmetikumok szigorú irányelvei szerint állítjuk elő. A GMP gyógyszer-standard szerint dolgozunk és ISO 9001:2000 minősítéssel rendelkezünk.

2. Fenntartható fejlődés (CSR)

Gazdaság

A TAOASIS innovatív termékeivel a globális gondolkodás – regionális kereskedelem irányelve szerint globális hálózatot épít ki, amely egyrészt platformot ad új kooperációk számára hátrányos helyzetű országokban és ugyanakkor támogatja a hazai gazdaságot is, különösen a kisebb kézműves üzemeket.

Ökológia

Az aromás növények termesztésétől kezdve egészen a szállításig lelkiismeretesen ügyelünk a környezet védelmére, a természetes források kímélésére, a recycling-lehetőségekre és a fenntarthatóságra.
A Greenpeace Energy regenratív energiájával dolgozunk és katalógusainkat klímasemlegesen állítjuk elő.

Szociális

Az esszenciákhoz fűződő öröm, lelkesedés és szeretet adja nekünk az erőt ahhoz, hogy minél több ember számára hozzáférhetővé tegyük őket! Lojalitás és fairness munkatársaikkal, partnereinkkel, beszállítóinkkal szemben számunkra természetes és magától értetődő.

TAOASIS világszerte

Nothing is taken from the earth…

Szeretjük a természetesen tiszta illatokat és ez összeköt bennünket partnereinkkel az egész világon. A TAOASIS minden értékes esszenciákat tartalmazó üvegcséjének saját története van és gyakran nagyon hosszú utat tesz meg. Tele van szeretettel és meggyőződéssel, ezt nem csak szagolni lehet, hanem érezni is. TAOASIS az 1990-es évek eleje óta támogatja az ökológiai gazdálkodást. A projektek folyamatos bővítése és a kis kooperációk támogatása a származási országokban ma fontosabb, mint bármikor.

 


 

 

Martina Gebhardt Naturkosmetik GmbH a világon az egyetlen natúrkozmetikumokat gyártó cég, melynek kivétel nélkül minden terméke Demeter-minősítéssel rendelkezik.
A cég alapítója, Martina Gebhardt az elsők között volt, aki biominőségű alapanyagokat használt natúrkozmeti-kumai előállításához.
Ma gyakorlatilag a cég termékeihez felhasznált valamennyi alapanyag bio–, vagy biodinamikus, Demeter-minősítéssel rendelkező termesztésből származik, melyek ma-gukban hordozzák a természet ritmusait. A kozmetikumok előállítása is ritmikus, biodinamikus szempontok szerint történik.
Martina Gebhardt márka termékei nem tartalmaznak egyetlen olyan anyagot sem, amely ká-rosíthatja az embert vagy a környezetet. A 100 %-ban természetesen alapanyagok 95 %-a Demeter minősítéssel rendelkezik vagy ellenőrzött biogazdálkodásból származik. Minden tabu, ami szintetikus, éppúgy mint az állatokon tesztelt alapanyagok.
Martina Gebhardt tudáskincsének része a spagírika is. Ez egy olyan alkímiai módszer, melynek segítségével a növényekből értékes esszenciákat desztillálnak és ezek hamujából természetes sókat állítanak elő. E régi eljárás csakis a legtisztább esszenciákat eredményezi, melyek tisztító, regenerációt elősegítő hatással rendelkeznek. Ez a teljes gyó-gyítási folyamat segít megtartani, illetve helyreállítani a bőr egyensúlyát. Martina Gebhardt kozmetikumaiban kizárólag tiszta alpesi forrásvizet használ, ame-lyet még energetikailag is feltöltenek.

 

…több, mint BIO

 • Minden Martina Gebhardt termék a bio– és natúrkozmetikai minősítő rendszerek legszigorúbb kritériumrendszerét felvonultató Demeter-minősítéssel rendelkezik
 • A Martina Gebhardt kozmetikumok 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek, melynek több, mint 90%-a biodinamikus gazdálkodásból származik. A termékek nem tartalmaznak semmiféle kémiai szintetikus alapanyagot, természet azonos alapanyagot, titán-dioxidot, tartósítószert. Még a natúrkozmetikai iparban előszeretettel alkalmazott növényi glicerint, vagy természetes cukortenzideket sem használják fel alapanyagként! A krémek és a tejek egyedülálló módon alkohol nélkül készülnek.
 • Kizárólag olyan alapanyagokat használnak fel, amelyek miatt nem kínoznak és ölnek meg állatokat.
 • A készítmények centrumában egyedülálló, saját módszerrel előállított spagírikus esszenciák állnak, melyek sejtszintű méregtelenítési és regeneráló, vitalizáló folyamatot képesek elindítani
 • A termékek előállítása során ritmikus, biodinamikus elveket követnek, melynél figyelembe veszik a természeti és kozmikus ritmusokat
 • A Martina Gebhardt kozmetikumok gyártásakor természetvédelmi területről származó forrásvizet használnak fel, melyet energetikailag is feltöltenek

 

Egyedülálló SPAGÍRIKUS kivonatok

 A kozmetikumok középpontjában ősi módszerrel előállított spagírikus kivonatok állnak, ezek köré épül a többi értékes összetevő, melyek szintén támogatják a spagírikus esszencia hatását.

A spagírikus kivonatok egyesítik magukban az aromaterápia, a homeopátia és a só-terápia hatásait, így az adott növényből készült esszencia három oldalról és módon képes megszólítani az embert és a bőrt.

Komplex méregtelenítési és megújulási folyamatot indítanak el a bőrben, így a Martina Gebhardt kozmetikumok különösen hatékonyan működnek a problémás bőrállapotok esetén (akne, couperosis, seborrhea, ekcéma, psoriasis, idő előtti öregedés tünetei…).

Mivel az alapápolási termékek tartalmazzák ezeket az értékes kivonatokat, így nincs szükség intenzív készítményekre.

 


 

 

A KEZDŐ IMPULZUS
 
Az Ahura Laboratóriumot három nő tapasztalatai alapján hoztuk létre, akiket antropozófiai meggyőződésük hozott össze a biodinamikus gazdálkodás, a fitorerápia és természetes kozmetikumok terén végzett professzionális kutatásaik során. A laboratórium spagírikus módszerekkel előállított fitoterápiás készítmények gyártásával kezdte meg tevékenységét. Ez a fázis egy sor gyümölcsöző együttműködést indított el professzionális természetgyógyászokkal, gyógyszerészekkel, orvosokkal, gyógytornászokkal és más jószándékú a hagyományos európai gyógynövények és a homeopátia kutatási területeinek vívmányaira nyitott emberekkel. A következő lépés, amely a legmagasabb minőségű professzionális kozmetikai készítmények előállításához vezetett, a fitoterápiás és spagírikus gyártás következetes fejlesztése és kutatása volt, amely az új gyártási irány mozgatórugójává vált. Ennek az átmeneti időszaknak a legfontosabb feladata az állandó minőség elérése volt, mind a belső használatra szánt termékek, mind pedig a bőrápolási termékek esetében.
 
 
 
FILOZÓFIA
 
Az Ahura logót a Rudolf Steiner által az első Goethenaum számára tervezett Merkúr-pecsét ihlette. Az épület hatalmas kupoláját hét pár oszlop tartotta, ezek mindegyike szimbolikus és művészi formában a naprendszer egy-egy bolygólyát jelenítette meg. Az oszlopok a szobrászat nyelvén foglalják egységbe a Föld metamorfózisát a spirituális világtól kezdve egészen a mai fizikai világig. 
 
 
A kutatás és fejlesztés
képviseli vállalatunk kreatív területét, ahol az eredeti és innovatív ötletek körvonalazódnak és az exkluzív természetes kozmetikumok prototípusai készülnek. A piacon töltött tizenhárom évben az Ahura mindig nagy hangsúlyt fektetett ökominősítésű nyersanyagok felkutatására és kiválogatására valamint hatékonyságuk tesztelésére, ellenőrzésére. Különös figyelmet fordítunk az előállítási technológiákra, azok környezetre gyakorolt hatásaira és természet védelmére. A készítményeink alapanyagai döntő arányban Ecocert és más Bio minősítéssel rendelkező, rendkívül magas minőségű növényi kivonatokból, zsírokból, olajokból, illóolajokból, vitaminokból és új generációs, kizárólag növényi eredetű hatóanyagokból tevődnek össze.
Parabének, SLE / SLES, paraffinok, szilikonok, ásványiolajok, PEG, szintetikus gélképző szerek, BHT és BHA és egyéb szintetikus-kémiai anyagok teljes mértékben hiányoznak termelési folyamatainkból.

Alapanyag minőség
Demeter/Ecocert

Egy további szempontunk, hogy a készítmény előállítási és alapanyag feldolgozási módszereink a kis termelési tételek gondos előállításához igazodnak. Ez lehetővé teszi, hogy kozmetikumaink mindig frissek legyenek, energetikai és funkcionális szempontból a legmagasabb minőséget képviseljék.

Készítményeink magas hatóanyag koncentrációja jelentős hatékonyságot, gyors és kézzelfogható eredményeket biztosítanak.

 

Fair Trade együttműködés

Az AHURA Laboratórium kizárólag Fair Trade kereskedelemből származó alapanyagokat vásárol, tisztességes és előre meghatározott árat garantál a szerződött termelő partnereinek és azok munkavállalóinak, miközben biztosítja a termőterület fenntartható ökológiai fejlődését és védelmét.

Ennek egy szép példája az AHURA Laboratórium és a Equomercato Cooperative közötti együttműködés, amely több éve lehetővé teszi, hogy afrikában nők szolidáris gazdasági formában különböző termelői kezdeményezéseket indíthassanak el.

 

TERMÉKCSOMAGOLÁS

A megfelelő csomagolás elengedhetetlen a natúrkozmetikumok stabilitásának és tartósságának biztosításához. A légmentes technológiával készült flakonok nemcsak a készítmények állandó vákuumban tartását biztosítják, hanem lehetővé teszik az értékes természetes hatóanyagok takarékos, igény szerinti adagolását, a csomagolásból történő maradéktalan kinyerését is. A termékek csomagolásokhoz választott háttérszínek pedig utalnak az adott kozmetikai kompozíció mögöttes témájára.

 

Kozmetika az univerzum Feminin kifejeződése

Arcápolás

A "kozmetikumok" kifejezés etimológiai gyökere a görög kozmoszból származik, azaz "rend", "harmónia", de "univerzum" is. Ez a kozmetikai tudomány leghitelesebb és legmélyebb értékét és célját, azaz a külső rend és az egyén belső harmóniájának helyreállítását jelenti. Ebből a szempontból a natúrkozmetikumok a kozmikus érzékfeletti közvetlen, érzéki megnyilvánulásai, melyek egyesítik magukban a tudomány és a „szépség művészetét”.

 

Tisztító és hámlasztó termékek

Mély, mégis finom tisztítás. A tisztító, hámlasztó termékcsalád készítményei gyengéden eltávolítják a szennyeződéseket, tisztátalanságokat a bőrről, miközben fenntartják annak természetes védelmét.

ANTI AGING SOROZAT

A szericin multi-aktív kombinációja kollagénnel és hialuronsavval helyreállítja a bőr tónusát és hidratáltságát, valamint kiegyenlíti és simává teszi.

 A fénygyökér jelentősége a táplálkozásban

A Dioscorea batatas (kínaiul Shan Yao) „fénygyökér” néven ismert, és az antropozófiai mozgalomban, főleg a biodinamikus gazdálkodásban, egy ideje nagy érdeklődés övezi. Joggal, hiszen Dr. Rudolf Steiner a múlt század húszas éveiben nagy jelentőséget tulajdonított ennek a növénynek a táplálkozásban. Olyan növénynek tartotta, amely az emberiség és Föld fejlődését döntően befolyásolhatja, és a burgonya helyére léphet, mint alapélelmiszer. A fénygyökér egy összetevőkben nagyon gazdag gyökérzöldség. A gumója tartalmaz keményítőt, fehérjéket, zsírokat, aminosavakat, szapoinokat, vitaminokat és 31 különböző nyomelemet. Különlegessége azonban nemcsak a mérhető és tápláló összetevőkben rejlik, hanem elsősorban fényétertartalmában. A fiziológiai fényanyagcserét (annak képességét, hogy a táplálékból fény=prána szabaduljon fel) ma rendkívül megnehezíti az élelmiszer-alapanyagok erőteljesen gépesített feldolgozása. Ezáltal élelmiszereinkből kivonják ezt a belső minőséget, hogy fényétert tudjanak rendelkezésre bocsátani. A fénygyökér, illetve a belőle készül termékek fogyasztása, segít helyreállítani ezt az egyensúlyt.


Egy kínai gyógynövénykönyv az alábbiakat írja róla:

„Shan Yao-édes, semleges, hat az epe, a tüdő és a vesék működésére. A bőrre és a hajra gyakorolt szépítő hatása már régen ismert, sima, bársonyos arcbőrrel és csillogó, erős hajjal ajándékozza meg fogyasztóját.”

A taipei orvosi egyetem (Graduate Institure of Pharmacognoscy Science, Taipei Medical University, Taiwan) egyik felmérésében pedig a következőket írják:

„A Dioscorea batata emésztéssegítő, vízhajtó, étvágygerjesztő hatású, stimulálja a belsőkiválasztású mirigyeket, erősíti az epét és a tüdőt, fiatalító és vércukorcsökkentő és egészen általános értelemben kiváló immuntonikum.”

Naturrein (Imton GmbH)

„Naturrein – természetes tisztaság” azt jelenti, hogy minden termékben pontosan meghatározott kritériumoknak kell megfelelnie:


•             Az általunk felhasznált valamennyi nyersanyag rendkívül magas minőséget képvisel,
•             nem használunk sem ipari, sem mesterséges segédanyagokat,
•             tartósítószereket és színezéket sem,
•             a nyersanyagok messzemenően természetesek maradnak feldolgozás során, hogy az embert fogyasztásuk ne károsítsa, hanem élővé, elevenné tegye.
•             A növények termesztésének fenntarthatónak kell lennie és legalább a bio-minősítéssel rendelkeznie.
•             Valamennyi termékünket kézi munkával saját fejlesztésű receptúrák alapján készítjük, „naturrein” összetevőkből.
•             Cégünk etikája a következő alapelvekre épül: egészség, környezetvédelem és testvériesség. Nálunk a termék és a mögötte álló ember van az előtérben, nem az ár.

  

  A Sensisana Natúrkozmetikumok Martina Gebhardt és Masaru Emoto által kifejlesztett készítmények, melyek felölelik az arcápolás teljes területét. Minden kezdet olyan jelentéktelennek tűnik és mégis egy csoda lakozik benne, ahogy Hermann Hesse mondta. Ahogy egy vetőmagon nem látszik, hogy milyen gyönyörű virág lesz belőle, ugyanúgy nehéz elképzelni, hogy egy egyszerű vízcsepp csodálatos kristállyá alakulhat. Ahogy minden élőlény esetében úgy a víznél is szükség van a megfelelő gondozásra és harmóniára. A harmóniát kozmikus rendnek is nevezik, a kozmetikum szó eredetét találjuk meg benne. Csak a legtisztább víz alkot teljesen harmonikus kristályokat, ad életerőt. A tisztaság egyszerűség. Ez gyönyörűen megnyilvánul azokban a kristályokban, amelyek a termékcsaládjainkban található eszenciákból nőnek ki. A bőrünk lelkünk tükörképe, nagyon érzékeny és ugyanakkor legnagyobb szervünk is. Ezért csak a legtisztább termékeket hagyja kapcsolatba kerülni a bőrével. Így érezheti és megtapasztalhatja a harmóniát.

MASARU EMOTO

Hado Life Europe alapítója

1943-ban született Yokohamában, Japánban. A legismertebb vízszakértők egyike, ő fejlesztette ki a vízkristály-fotózást. A yokohama-i egyetemen Emberiség és tudományok szakon diplomázott, Nemzetközi kapcsolatok súlyponttal. 1992-ben alternatív orvoslásban doktori címet kapott a sri lanka-i Open International egyetemtől tudásának sikeres alkalmazásáért a szenvedő emberek javára. Könyveit a mai napig 47 nyelvre fordították le és nemzetközi bestsellerek lettek. Ezekben a vízkristályokat a vízminőség egyfajta indexeként mutatja be. Például a kezeletlen forrásvíz gyönyörű szép kristályokat alkot, miközben a csapvíz, vagy a desztillált víz sok esetben egyáltalán nem képes kristályokat létrehozni. Szintén érdekes az a tény, hogy a kristályok struktúrája különböző információk által (pl. zene, képek, szavak, írások, gondolatok vagy imák) megváltozik. A Hado Life Europe több mint tíz éve fényképezi Masaru Emoto útmutatása szerint a vízkristályokat. Ezek láthatók jelen kiadványunkban is.

MARTINA GEBHARDT

Cégalapító

A kozmetikumokban az érzés és az értelem egyesül, ez a megérzésem és a célom, hiszen a szépség ápolása a művészet egyik legmagasabb formája. Az éterikus olajok illata, a krémek és tejek lágysága, úgy körbeölelik a bőrt, mint a selyem és a gyengéd bemasszírozás számomra ugyanolyan fontos, mint az ápoló hatás klasszikus aspektusai. Ez az érzéki élmény megnyit bennünket, az izmaink, szöveteink és sejtjeink ellazulnak és jól érezzük magunkat a bőrünkben. Az energia újra áramlik és nő a vitális kisugárzásunk. Szépnek érezzük magunkat – szépek vagyunk!

„ Az élet bölcsessége a lényegtelen elhagyásában rejlik.”

/Lao-ce, i.e. 604/

Ez a filozófiai belátás, hogy a kevesebb több, határozza meg kozmetikumaim. Receptúráimban csak olyan nyersanyagokat használok fel, amelyek ésszerűek és kiegészítik egymást. Minden egyes összetevő értékes hatóanyag a bőr számára. Így ki tud bontakozni az a csodálatos Valami, ami – szinte a semmiből – szárnyakat ad nekünk.
A szépség ápolható!

Szépségápolás összhangban a természettel

A szépség a jó közérzet és elégedettség kifejezése. Igényes vásárlók számára az eubiona hat olyan termékcsaládot kínál, amelyek a természet hamisítatlan hatóanyagait tartalmazó bőrápolást összekapcsolják a lélek simogatásával. Az eubiona FACE, BODY, ACTIVE, SENSITIVE, HAIR és SUN termékcsaládok az ellenőrzött biotermesztésből származó alapanyagokra és azok innovatív kombinációira építenek. Az eubiona-kozmetikumok rendkívüli minőségének biztosításához kizárólag kiemelkedő minőségű természetes anyagokat használunk fel: értékes természetes olajokat, gyógynövénykivonatokat és nemes virágkivonatokat.

Az eubiona-termékek

 1. Előállítása CO2-semleges
 2. Számos eubiona-termék vegán. Kivétel az ajakápoló stiftek, valamint a lábkrém (méhviasz), a Hydro hajlakk és a méz-növény esszenciákat tartalmazó termékek (tiszta, természetes méz).
 3. Kizárólag nagyon gyengéd cukor- és kókusztenzideket használunk fel, amelyek a természet megterhelése nélkül 48 órán belül 100 %-ban lebomlanak. Több mint 98 % már 24 órán belül. Így az eubiona tusfürdők és samponok használata nem csökkenti a mikroorganizmusokat.Nem tartalmaznak semmiféle szintetikus tartósítószert, színezéket és illatanyagot.
 4. Nem tartalmaznak szilikon, ásványi olaj vagy földolajszármazékokat
 5. A természete és bioösszetevők százalékos arányát mindig termék esetében nyíltan feltüntetjük.
 6. Az eubiona termékeket rendszeresen ellenőrzi és minősíti az ECOCERT